Over ons

Ontdek onze werkzaamheden
Mais hakselen

Wij verzorgen de gehele maisteelt en het hakselen ervan.


Maaien

We hebben de Krone maaiers 2x320 bewust gekozen vanwege de simpele constructie en zeer goed kneuseffect.


Combinen

We zijn in het bezit van een MF RS36 met een powerflow maaibord. We hebben bewust gekozen voor een MF combine omdat de machine gemaakt is van een sterke staalsoort, daardoor is het totaal gewicht van de combine lager dan de andere merken van dezelfde grote. Het powerflow maaibord is een uniek product er zitten tussen het mes en de invoervijzel een lopende band waardoor liggende gewassen en koolzaad en bonen direct gedorst kunnen worden, omdat de aren dezelfde kant opliggen kan er schoner gedorst worden met een hogere capaciteit.


Graskuilen

Graskuilen gebeurt met een Veenhuis Combi 2000 met 40 messen en naar wens met vloeibaar toevoegmiddel.


Spitten

Gramegna spitmachine werkbreedte 3 meter en 12 spades en schakelkast.


Ploegen

Wij ploegen met een Cappon 4 schaar Vario voor goede grondkerende en sluitende werking en met ploegbanden om zo min mogelijk structuur bederving tegen te gaan.


Spuiten / gewasbescherming

We zijn gespecialiseerd in het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen in akkerbouwproducten en onkruidbestrijding in grasland. Indien nodig kunnen we met een akkerbouw specialist uw probleemperceel analyseren en aan de hand daarvan een gewasbeschermingplan maken of aanpassen.


Ronde balen

De John Deere 678 hebben we gekozen door de hoge persdichtheid en betrouwbaarheid, zowel met als zonder folie en naar wens een vloeibaar toevoegmiddel.


Gras inzaaien

Met de zaaimachine zaaien we breedwerpig verdeeld over 35 pijpen, het zaad valt net boven de grond tussen de egalisatieplaat en de pakkerwals om zo te voorkomen dat het zaad wegwaait.


Sloten / Wallenfrezen

Na het sloten ligt het slootvuil op de kant en met een Bos wallenfrees, frezen wij het slootvuil over uw land.

Bemesting

8m3 giertank gedwongen gestuurd, 6,40m bemester.Graan inzaaien

Wij gebruiken een kleine trekker met zaadtank voorop en rotorkopeg achterop met schijven zaaikouter om de optimale zaaidiepte te halen.

Hooipakken

Grondverzet


Tarwe pletten

Geplette tarwe, gerst of mais kunnen een deel van uw krachtvoer vervangen en daardoor de kosten per liter melk of kg vlees flink verlagen. Tijdens het pletten wordt er een toevoegmiddel aan toegevoegd om het te ontsluiten voor schimmels, wormen en ongedierte. Pletten van granen kan bij een vochtpercentage van 35% en droger en mais bij een percentage van 45% of droger.

KG PRODUCT
GERST TARWE MAIS
87% DROGE STOF
VEM/KG DS 975 1020 1100
DVE/KG DS 91 95 75
OEB/KG DS -41 -35 -30
ZETMEEL/GR 516 587 637

Tevens is het mogelijk om de tarwe in uw bulk te blazen