Over ons

Ontdek onze werkzaamheden

Mais zaaien

Wij verzorgen de gehele maisteelt en het hakselen ervan.

Maaien

We hebben de Krone maaiers 2x320 bewust gekozen vanwege de simpele constructie en zeer goed kneuseffect.


Combinen

We zijn in het bezit van een MF RS36 met een powerflow maaibord. We hebben bewust gekozen voor een MF combine omdat de machine gemaakt is van een sterke staalsoort, daardoor is het totaal gewicht van de combine lager dan de andere merken van dezelfde grote. Het powerflow maaibord is een uniek product er zitten tussen het mes en de invoervijzel een lopende band waardoor liggende gewassen en koolzaad en bonen direct gedorst kunnen worden, omdat de aren dezelfde kant opliggen kan er schoner gedorst worden met een hogere capaciteit.


Graskuilen

Wij kuilen met een Vicon Rotex Combi 703 en een Veenhuis Combi 2000 opraapwagen. Beide zijn ze voorzien van 40 messen en kan er vloeibaar toevoegmiddel worden toegediend.

De kuil wordt aangereden met een trekker met kuilverdeler.


Spitten

Wij spitten met een roterende Farmax LRP Profi 300 deze is tevens voorzien van een messenfrees. De messenfrees is hydraulisch instelbaar voor de werkdiepte. Wanneer men zonder messenfrees wil spitten, kan deze omhoog gezet worden.


Ploegen

Wij ploegen met een Cappon 4 schaar Vario voor goede grondkerende en sluitende werking en met ploegbanden om zo min mogelijk structuur bederving tegen te gaan.


Spuiten / gewasbescherming

We zijn gespecialiseerd in het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen in akkerbouwproducten en onkruidbestrijding in grasland. Indien nodig kunnen we met een akkerbouw specialist uw probleemperceel analyseren en aan de hand daarvan een gewasbeschermingplan maken of aanpassen.


Ronde balen

Deze John Deere C441R is uitgerust met netbinding, automatische smeersysteem, 25 messen, gewasrol, wikkelarm en foliebinding. Een ronde baal met foliebinding heeft voordelen; eenvoudiger en sneller te openen, minder verlies van gewas, hogere voerkwaliteit, één soort afval en een hoger rendement.


Gras in- en doorzaaien

Met de zaaimachine zaaien we breedwerpig verdeeld over 35 pijpen, het zaad valt net boven de grond tussen de egalisatieplaat en de pakkerwals om zo te voorkomen dat het zaad wegwaait.


Sloten

Met onze Bos slootarm komen wij bij u de sloten schoonmaken. De maaikorf heeft een werkbreedte van 4,40 meter.

Wallenfrezen

Na het sloten ligt het slootvuil op de kant en met onze Bos wallenfrees, frezen wij het slootvuil over uw land.

Gras- en Bouwlandbemesting

Wij komen bij u bemesten met een Veenhuis perfektline 11m3. Deze giertank is uitgerust met: een zuigarm met turbovuller, wij kunnen ook met 2 slagen 6" met een 8" tubovuller om de tank zo snel mogelijk vol te krijgen. Daarnaast hebben we een luchtdruk wisselstysteem op de giertank om uw land zo min mogelijk te belasten.

Grasland bemesten gebeurt met een Veenhuis bemester van 7,60 meter breed die voorzien is van schijven om het zo optimaal te injecteren in uw grasland. De bouwland bemester is een cultivator en heeft een werkbreedte van 4,50 meter.


Grondverzet

Wij zijn inzetbaar voor diverse werkzaamheden met onze Takeuchi TB290 met draaikantelstuk en 10 & 20 ton's kippers.


Graan inzaaien

Wij gebruiken een kleine trekker met zaadtank voorop en rotorkopeg achterop met schijven zaaikouter om de optimale zaaidiepte te halen.

Hooipakken

Graag komen wij bij u hooipakjes maken met onze New Holland 376 hogedrukpers.


Tarwe pletten

Geplette tarwe, gerst of mais kunnen een deel van uw krachtvoer vervangen en daardoor de kosten per liter melk of kg vlees flink verlagen. Tijdens het pletten wordt er een toevoegmiddel aan toegevoegd om het te ontsluiten voor schimmels, wormen en ongedierte. Pletten van granen kan bij een vochtpercentage van 35% en droger en mais bij een percentage van 45% of droger.

KG PRODUCT
GERST TARWE MAIS
87% DROGE STOF
VEM/KG DS 975 1020 1100
DVE/KG DS 91 95 75
OEB/KG DS -41 -35 -30
ZETMEEL/GR 516 587 637

Tevens is het mogelijk om de tarwe in uw bulk te blazen